שרותים לחברות וארגונים
כתיבת מכרז הסעדה למטרת גיוס ספק עבור ארגונים | תכנון קונצפט וייעוץ קולינרי
פיקוח ובקרה במערכות מזון ניהול משברים ואירועים חריגים ״אוכלים טוב״
מערך לשיפור אורח חיים בארגון
כתיבת מכרז הסעדה
למטרת גיוס ספק עבור ארגונים
הגיע הזמן לבחון מחדש התקשרות עם ספק הסעדה. מתבקש לכתוב מכרז מכתיב איך תראה חדר האוכל של הארגון בעתיד ולקבל הצעות ממגוון ספקים. לפני שתפתחו את הקובץ החדש במחשב, יש כמה דברים שכדאי להבין, על מנת לבצע את התהליך על הצד הטוב ביותר, ולמנוע טעויות מיותרות.
אז מהו מכרז הסעדה? אילו חלקים הוא מכיל? במי נעזרים כדי לכתוב אותו? ומה הם השלבים שיש לבצע בדרך?
מהו מכרז הסעדה?
מושג ״מכרז״ מתייחס לתהליך בו ארגון או חברה מבקשים לקבל הצעות שונות לביצוע פרויקט מסוים. מכרז הסעדה בפרט מתייחס לאופן בו יינתן שירות ההסעדה בארגון. כך נוכל לבחור את הספק המתאים ביותר לפי הגורמים שחשובים לנו, למשל – גיוון בתפריטים ובטעמים, איכות האוכל, ניסיון קולינרי, ידע והכשרה, מחיר ותכונות שאנחנו מחפשים. המטרה של מכרז ההסעדה היא לא רק לסייע לארגון להשוות בין הספקים השונים, אלא גם לכתיב אופי השירות, מפרטי הסעדה, תפריטים וסוג לבוש של עובדים בחדר האוכל.
למה חשוב להיעזר בשירות מקצועי כשניגשים לכתוב מכרז?
כתיבת מכרז הסעדה תתבצע בידי אנשי מקצוע. לפני שיוצאים לדרך, חשוב להבין שמכרז הוא מסמך בעל תוקף משפטי, טכני וכלכלי. המכרז מורכב מהיבטים שונים, דקויות וכן מואותיות קטנות, ולכן יש להיעזר באנשי מקצוע כדי לכתוב את המכרז המקיף והמדויק ביותר. שירותי כתיבת המכרז אחראיים לכתוב את המכרז על כל היבטיו, ולנהל אותו. בין אם מדובר במכרזים פרטיים או ממשלתיים, המומחים של המרכז צברו ניסיון מעשי ויוכלו לסייע לכל גוף לכתוב את המכרז שיתאים לו באופן מושלם.
מה הם השלבים לכתיבת מכרז?
אפיון: יחד נאפיין מה הם הדרישות להסעדה בחברה. מה הן הדרישות מבחינת הטעמים, גיוון ומשקלים, סוגי תפריט וארוחות, כח אדם והכשרתו, חדשנות, זמן אספקה ומחיר. זה הזמן להגדיר על אילו דרישות תהיו מוכנים להתפשר, ואילו מהדרישות יהיו בעלות המשקל הרב ביותר בקביעת הזוכה. זה גם הזמן להגדיר אילו ספקים יוכלו להשתתף במכרז. בשלב זה אנחנו מבצעים פעולות הבאות:
- מאפיינים צרכי הארגון והסועדים.
- עורכים בחינת תנאי תברואה הקיימים בארגון
- בונים תקציב בהתאם לדרישות הארגון.
תהליך כתיבת המכרז: בהסתמך על מסמך הדרישות, זה הזמן להרכיב את הנוסח שלו. על המכרז להיכתב בצורה הברורה ביותר, שאינה מתפרשת לשתי פנים. יש לשים את הדגש על הפרטים הקטנים ולהיכנס לדקויות, על מנת לכסות את כל המידע הדרוש. זה גם הזמן לכלול את כל הפרטים הרלוונטיים: כגון גיוון בתפריטים חומרי הגלם והכמויות. בסופו של דבר, אם הקורא הבין בצורה פשוטה “מה רוצים ממנו”, הוא יוכל לדעת אם הוא יכול לעמוד בדרישות.
- הצגת הפרויקט לספקים: השלב שבו נכנס את הספקים, ונציג או פשוט נפיץ את המכרז בדרך זו או אחרת.
- שאלות ותשובות: לא פעם עולות לספקים שאלות שונות בנוגע לדרישות. מומחי המרכז לכתיבת המכרזים יסייעו בתיווך, וירכזו את פניות הספקים. מה שיחסוך מכם את האינטראקציה איתם, וישמור על אחידות בהתנהלות מול הספקים השונים.
- מיון ההצעות: זה השלב למיין את כל ההצעות שקיבלתם מנותני השירות השונים, ולסקור אותם בסבלנות. לאחר התייעצות עם הגורמים הרלוונטיים ועם ספקי השירות, הגיע הזמן לקבל החלטה, ולהכריז על הזוכה במכרז.
- כתיבת הסכם עבודה: לאחר שהזוכה במכרז נבחר, נשאר להחתים אותו על הסכם נותן שירות. הסכם זה מעגן בצורה משפטית את כל התנאים שנקבעו במכרז. תהליך חתימת ההסכם מתבצע בעזרת שירותי כתיבת המכרז, שמלווים אותנו עד הרגע האחרון. הסכם העבודה המשפטי יהיה בליווי היועץ המשפטי של הארגון.
לאחר חתימת ההסכם, אנחנו מלווים את הארגון בכל שלב המכרז בהתנהלות מול הספקים, ומלווים את הספק הנבחר בשלב הקמת מערך ההסעדה.
פנייה לייעוץ מקצועי בתחום המכרזים מבטיחה שהמכרז ילך חלק ותצאו מרוצים מהתוצאה.
ניהול משברים ואירועים חריגים
איך מתמודדים עם הרעלת מזון בעסק?
אף אחראי בארגון לא רוצה למצוא את שמו בכותרות בשל מקרה חמור של הרעלת מזון. חשוב להבין שתנאי תברואה גרועים יכולים הביאו עד למקרי מוות. במקרה של תקלה חמורה או כל מקרה חריג, המרכז הארצי להסעדה ובטיחות המזון הוא הכתובת שלכם. המומחים שלנו יעזרו לכם להתמודד באופן מקצועי עם האירוע, לנהל תחקור מלא ולבצע מעקב על מנת לוודא שהליקויים שנמצאו אכן תוקנו.
תכנון קונספט וייעוץ קולינרי
תפריטים | תקציבים | הדרכות | תקשורת
שירות תכנון קונספט וייעוץ קולינרי של המרכז הארצי להסעדה כולל:
- בניית תפריט עכשווי שמכיר טרנדים קולינריים וגם מתחשב בבריאות העובדים
- התאמת ציוד ותשתיות, כולל כתיבת פרוגרמה יחד עם המתכנן מטבחים של המרכז
- חישובי כוח אדם
- חישובים תקציביים
- שירותי מיתוג ותקשורת חזותית כדי לתקשר את השינוי לסועדים
- הדרכות ספק ההסעדה להפעלת הקונצפט החדש
איך עובדי הארגון שלך מגדירים את חווית הקולינרית שלהם? האם מבחינתם ניתן לדבר על ״חוויה״?
מושג ״מכרז״ מתייחס לתהליך בו ארגון או חברה מבקשים לקבל הצעות שונות לביצוע פרויקט מסוים. מכרז הסעדה בפרט מתייחס לאופן בו יינתן שירות ההסעדה בארגון. כך נוכל לבחור את הספק המתאים ביותר לפי הגורמים שחשובים לנו, למשל – גיוון בתפריטים ובטעמים, איכות האוכל, ניסיון קולינרי, ידע והכשרה, מחיר ותכונות שאנחנו מחפשים. המטרה של מכרז ההסעדה היא לא רק לסייע לארגון להשוות בין הספקים השונים, אלא גם לכתיב אופי השירות, מפרטי הסעדה, תפריטים וסוג לבוש של עובדים בחדר האוכל.
מה לא נסביר לך בתהליך בניית קונספט וייעוץ קולינרי?
לא נסביר לכם מדוע כדאי לשפר את חווית הסועד בחדר האוכל של הארגון, אך נסביר בהחלט מדוע כדאי לפנות למומחים: כשאנחנו ניגשים לתהליך יעוץ קולינרי, אנו דבר ראשון, מאבחנים את צרכיו האמיתיים של הארגון ועוזרים להבין היכן נדרש השיפור. אגב, לא תמיד הכסף הוא הפתרון. לפעמים, גם פרט קטן יכול לעשות שינוי גדול.
המומחים של המרכז הארצי להסעדה יגבשו עבורכם קונצפט חדשני העונה לכלל דרישות הארגון.
מה חשוב לדעת בנושא פיקוח על ספק הסעדה?
ראשית, בטיחות מזון זה עניין של התמדה. רוב הבדיקות נעשות באופן שוטף, רק כך ניתן למנוע בעיות תברואה.
להלן חלק מביקורות שוטפת ובדיקות מקיפות:
• פיקוח תברואתי: מעקב אחר היגיינה וסניטציה בתהליך הייצור וההגשה.
• בקרת תהליכים ע"פ עקרונות HACPP
• בקרת איכות מזון – רמת טריות, טעם, ריח, מראה והגשה אסטטית.
• בדיקת תאימות חוזית- השירות והמזון המוגש בפועל אל מול המפורט בחוזה העבודה של ספק הסעדה.
• ביקורת מקורות הרכש- מעקב לרכש מספקים מאושרים בעלי רישיונות כנדרש.
• ביקורות תשתית- בדיקת תשתית מערך ההסעדה, התאמתה ובדיקת תקינותה כמתחייב על-פי חוק.
• ביקורת תחזוקת ציוד- בדיקת איכות תחזוקת הציוד על ידי מפעיל מערך ההסעדה לשלמות ותקינות.
• מעקב אחר תיקון ליקויים נדרשים.
• בדיקות מעבדה תקופתיות- נטילת דגימות מזון, משטחי עבודה ומשטחי ידיים
נשמע לכם מורכב או מסובך?
אנו , במרכז הארצי להסעדה סבורים שיש לכם עוד משימות מלבד לפקח על מפעיל מערך ההסעדה. לכן, מומחי המרכז הארצי להסעדה ובטיחות המזון נמצאים לצידכם.
כדי שהסועדים יוכלו פשוט ליהנות מאוכל טעים, טרי ובריא, אנחנו לא רק מדווחים על מצב נתון ותקלות, אנחנו גם נמצאים במעקב אחר תיקון ליקויים.
לפני הכל אנו שואפים להשיג עבור לקוחותינו:
• שיפור משמעותי באיכות האוכל
שביעות רצון הסועדים מגיוון התפריט ומכלל מערך ההסעדה;
• הורדת עלויות והתייעלות של ספקי ההסעדה
• קיום תנאי תברואה נאותים לבתי אוכל על פי תקנות משרד הבריאות;
• דינאמיות בניהול קבלני הסעדה;
פנייה לייעוץ בתחום פיקוח ובקרה לשקט הנפשי שלך:

מערך לשיפור אורח חיים בארגון
רווחת העובדים ומצב בריאותם משפיעים באופן ישיר על תוצאות העבודה.
בשנים אחרונות הארגונים הגדולים בעולם, לדוגמת גוגל, משקיעים משאבים רבים בבריאות ושיפור אורח חיים של עובדיהם תוך יצירת חוויה גסטרונומית לסועד. כמו כן, איכות המזון מהווה מרכיב חשוב ביותר במאמצים לצמצם מחלות כרוניות כמו סכרת ומחלות לב. המומחים של המרכז הארצי להסעדה ובטיחות המזון פיתחו מערך כולל שפעילויות חברתיות, סדנאות ושדרוג תפריטים על מנת לשפר את אורח החיים של העובדים. אנו מזמינים אתכם להצטרף למהפכת המאה למען בריאות עובדיכם.
שרותים לחברות הסעדה
ייעוץ בהגשת מכרז הסעדה | תכנון קונצפט וייעוץ קולינרי | ״אוכלים טוב״ מערך לשיפור אורח חיים | גיוס כוח אדם | התמודדות מול גופים ממשלתיים | בניית תוכנית פיתוח עסקי | הדרכות מקצועיות | תמיכה בשיווק וקשרי לקוחות
ייעוץ בהגשת מכרז הסעדה
תפריטים | תקציבים | הדרכות | תקשורת
הגיע הזמן להתקדם ולכבוש יעדים חדשים. החלטתם לגשת למכרז בארגון בעל שם ומוניטין.
לפני שתתניעו את הרכב בדרך אל הלקוח החדש, יש מספר דברים שכדאי להבין, על מנת לגשת למכרז בצורה הבטוחה ביותר, ולמנוע טעויות מיותרות. אז איך ניגשים למכרז הסעדה? במי נעזרים? ומה הם השלבים שיש לבצע בדרך?
מהן מכרז הסעדה?
המושג ״מכרז״ מתייחס לתהליך בו ארגון או חברה מבקשים לקבל הצעות שונות לביצוע פרויקט מסוים.
מכרז הסעדה בפרט מתייחס לאופן בו יינתן שירות ההסעדה בארגון.
כך הארגון בוחר את הספק המתאים ביותר לפי הגורמים שחשובים לנו, למשל – גיוון בתפריטים ובטעמים, טווח מחירים, ניסיון קולינרי, ידע והכשרת צוות.
המטרה של מכרז ההסעדה היא לא רק לסייע לארגון להשוות בין הספקים השונים, אלא גם להציג אופי השירות, מפרטי הסעדה, תפריטים ואפילו סוג ליבוש של עובדים בחדר האוכל..
על פי החוק, המכרז חייב להתבצע בצורה שקופה, הוגנת, ושוויונית כלפי הספקים, ללא אפליה.
למה חשוב להיעזר בשירות מקצועי כשניגשים למכרז הסעדה?
תכנון קונצפט וייעוץ קולינרי
תפריטים | תקציבים | הדרכות | תקשורת
הגיע הזמן להתקדם ולכבוש יעדים חדשים. החלטתם לגשת למכרז בארגון בעל שם ומוניטין.
איך עובדי הלקוח שלכם מגדירים את חווית הקולינרית שלהם? האם מבחינתם ניתן לדבר על ״חוויה״? מובן שכל ספק הסעדה המעוניין לשפר את איכות השירות והתפריט ועדיין: כעבור זמן קצר עובדי הארגון מרגישים שעמום. עובדים שאוכלים מדי יום באותו חדר האוכל מהר מאוד מכירים את כל התפריט בעל פה. לכן, מוקדם או מאוחר מנהלי הארגון מוצאים את עצמם מתמודדים מול חוסר שביעות רצון מצד העובדים. לא תמיד מדובר בהשמת ספק הסעדה אך לרוב, מחוסר משאבים מביא חברות הסעדה לחשוב פרקטיקה לפני הכל.
למה לי לפנות למומחה בתחום ייעוץ קולינרי ומה אקבל?
לא נסביר לכם מדוע כדאי לכם לשפר את חווית הסועד בחדר האוכל, אך נסביר בהחלט מדוע כדאי לפנות למומחים.
כשאנחנו ניגשים לתהליך, אנחנו דבר ראשון, מאבחנים את צרכיו האמיתיים של הארגון ועוזרים לכם להבין היכן נדרש השיפור. אגב, לא תמיד נדרשת השקעה בציוד או אמצעים גדולים. לפעמים, גם פרט קטן יכול לעשות שינוי גדול.
המומחים של המרכז יגבשו עבורכם קונצפט חדשני העונה לכלל דרישות הלקוח.
מה אקבל במרכז הארצי להסעדה?
השירות שלנו כולל:
- בניית תפריט עכשווי שמכיר טרנדים קולינריים וגם מתחשב בבריאות העובדים
- התאמת ציוד ותשתיות, כולל כתיבת פרוגרמה יחד עם המתכנן מטבחים של המרכז
- חישובי כוח אדם
- חישובים תקציביים
- שירותי מיתוג ותקשורת חזותית כדי לתקשר את השינוי לסועדים
הדרכות צוות להפעלת הקונצפט החדש
פנייה לייעוץ עם מומחה בתחום הקולינרי ללא התחייבות השאירו פרטים:

מערך לשיפור אורח חיים
רווחת העובדים ומצב בריאותם משפיעים באופן ישיר על תוצאות העבודה.
בשנים אחרונות הארגונים הגדולים בעולם, לדוגמת גוגל, משקיעים משאבים רבים בבריאות ושיפור אורח חיים של עובדיהם תוך יצירת חוויה גסטרונומית לסועד. כמו כן, איכות המזון מהווה מרכיב חשוב ביותר במאמצים לצמצם מחלות כרוניות כמו סכרת ומחלות לב. לא סוד, שרוב ארגונים וחברות מחפשים היום מעבר לכרע עוף בצלחת. חדשנות ואג׳נדה בריאותית הם אלו הגורמים שיכולים להכריע לטובת ספק הסעדה כזה או אחר. המומחים של המרכז הארצי להסעדה ובטיחות המזון פיתחו מערך כולל שפעילויות חברתיות, סדנאות ושדרוג תפריטים על מנת לשפר את אורח החיים של הסועדים. אנו מזמינים אתכם להצטרף למהפכת המאה למען שיפור השירות וגם למען הצלחתכם.
התוכנית כוללת מה המפעל מתכנן לייצר, באיזו כמות, היכן אתם מתכננים לאחסן את המזון וחומרי הגלם' פרטים נוספים על ניקיון המפעל, כמות עובדים ועוד פרטים חשובים נוספים ומפורטים אודות המפעל והתנהלותו.
אני רוצה להגיע מוכן לשלב הגשת התיק לקבלת רשיון יצרן! השאירו פרטים:
תכנית לפיתוח עסקי
אם חשבתם שרק חברות גדולות פועלות לפי אסטרטגיה שיווקית, אז... חשבתם.
מבית עסק קטן ועד גדול, כולנו זקוקים למפת הדרכים. רק תחשבו על כמות השאלות שעולות אצלנו מדי יום : האם הלקוח הזה טוב לי? האם המוצר הזה משתלם? למי עוד אני יכול להציע את השירות שלי? האם יש מוצרים נוספים שאני יכול לצרף לסל? פיתוח עסקי אלו הן פעולות שמאפשרות להגדיל את ההכנסות בעסק באופן שונה מהדרך הרגילה. (בדרך הרגילה אנו מתכוונים למכירת עוד מאותו מוצר לאותם לקוחות). מדובר בצורת גדילה טבעית שלא מצריכה חשיבה מיוחדת.כשמדברים על פיתוח עסקי אנחנו מחפשים הזדמנויות חדשות להגיע לקהלים חדשים. כאן כבר נדרשת חשיבה קצת שונה מהחשיבה הרגילה שהביאה את העסק למקום בו הוא נמצא היום.
מחלקת חינוך
״אוכלים טוב״ | מערך לשיפור אורח חיים
פיקוח ובקרה במערכות מזון
משרד החינוך צהרונים
האם אתם בטוחים כי המזון המסופק לילדי הצהרונים תמיד עומד בדרישות ובטוח לאכילה בהתאם לגיל?
האם הייתם רוצים לשפר את איכות האוכל מעבר לדרישות המינימאליות של משרד החינוך? מי לא רוצה לתת לילדים את הטוב ביותר. ולמרות שמדובר בענף שנמצא בפיקוח משרד החינוך, המרכז הארצי להסעדה ובטיחות המזון מבטיח בקרה צמודה עוד יותר על כל שלב ושלב בתהליך, משום שמקרה מצער אחד יכול לפגוע משמעותית בתדמית הצהרון ובכל מערכת החינוך. מומחי המרכז הארצי להסעדה שומרים על בטיחות המזון שהיא הבסיס החשוב ביותר להתנהלות תקנית, על אחת כמה וכמה כשמדובר בניהול מערך המזון מיועד לילדים ולגיל הרך.
להלן חלק מביקורות שוטפת ובדיקות מקיפות:
- פיקוח תברואתי: מעקב אחר היגיינה וסניטציה בתהליך הייצור וההגשה.
- בקרת תהליכים ע"פ עקרונות HACPP
- בקרת איכות מזון – רמת טריות, טעם, ריח, מראה והגשה אסטטית.
- בדיקת תאימות חוזית- השירות והמזון המוגש בפועל אל מול המפורט בחוזה העבודה של ספק הסעדה.
- ביקורת מקורות הרכש- מעקב לרכש מספקים מאושרים בעלי רישיונות כנדרש.
- ביקורות תשתית- בדיקת תשתית מערך ההסעדה, התאמתה ובדיקת תקינותה כמתחייב על-פי חוק.
- ביקורת תחזוקת ציוד- בדיקת איכות תחזוקת הציוד על ידי מפעיל מערך ההסעדה לשלמות ותקינות.
- מעקב אחר תיקון ליקויים נדרשים.
- בדיקות מעבדה תקופתיות- נטילת דגימות מזון, משטחי עבודה ומשטחי ידיים

נשמע לכם מורכב או מסובך?
אנחנו סבורים שיש לכם עוד משימות מלבד לפקח על מפעיל מערך ההסעדה. לכן, מומחי המרכז הארצי להסעדה ובטיחות המזון נמצאים לצידכם.
כדי שהילדים יוכלו פשוט ליהנות מאוכל טעים, טרי ובריא, אנחנו לא רק מדווחים על מצב נתון ותקלות, אנחנו גם נמצאים במעקב אחר תיקון ליקויים